Knierevalidatie – Fysiotherapie Sam van Houten – Amsterdam
Sam van Houtenstraat 9 - 11 1067JA Amsterdam Tel:020 - 611 0320

Welkom bij Fysiotherapie Sam van Houten

Fysiotherapie Sam van Houten is in maart 2010 ontstaan uit twee fysiotherapiepraktijken die in Geuzenveld al ruim 25 jaar werkzaam waren. Onze praktijk is gevestigd in een modern pand aan de Sam van Houtenstraat in Amsterdam-West met ruime behandelkamers en de nieuwste apparatuur. Ook beschikt onze praktijk over een grote oefenzaal voorzien van veel oefenapparatuur van Technogym.

Adresgegevens

Sam van Houtenstraat 9 - 11
1067JA Amsterdam
Tel:020 - 611 0320
info@fysiotherapiesvh.nl

Knierevalidatie

Knierevalidatie is fysiotherapie gericht op knieproblematiek. Deze klachten kunnen divers van aard zijn. Bij fysiotherapie Sam van Houten is knierevalidatie een specialisme. Wij hebben reeds diverse cursussen en veel klinische ervaring met knierevalidatie opgedaan. Er is een nauwe samenwerking met diverse disciplines oa diverse orthopeden, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis West en De Lairessekliniek in Amsterdam.

Enkele voorbeelden van knieproblematiek zijn: meniscusletsel, Bandletsel (kruisbanden, binnen en buitenband), nieuwe knie, kraakbeenletsel en alles wat verder met de knie te maken heeft wat hier niet genoemd is.

Wanneer er sprake is van knieproblematiek, kunt u een afspraak maken voor een diagnostisch consult bij fysiotherapie Sam van Houten.Dit kan via directe toegang (DTF) of via verwijzing van de huisarts of specialist.

Het diagnostisch consult duurt ongeveer 30 tot 45 minuten . Dit is afhankelijk van de klacht.

Tijdens het consult word er allereerst een anamnestisch gesprek gevoerd. Tijdens dit gesprek word de klacht geïnventariseerd. Vervolgens wordt door middel van lichamelijk onderzoek een differentiaal diagnose gesteld. Hier wordt duidelijk of knierevalidatie voor u effectief zal zijn.

Afhankelijk van de gestelde differentiaal diagnose word de voorlopige uitkomst met u besproken. Na het bespreken van de uitkomst word er een voorstel gedaan voor een te volgen knierevalidatie plan. Dit knierevalidatie plan wordt tijdens de behandelingsperiode waar nodig aangepast of bijgesteld.

Het knierevalidatie plan zal per klacht verschillend zijn en word waar mogelijk wetenschappelijk onderbouwd. De knierevalidatieplan kan uit verschillende fysiotherapeutische handelingen bestaan. Enkele voorbeelden van fysiotherapeutische handelingen zijn: articulair bewegen ook wel mobiliseren –passief bewegen genoemd. Hierbij word er met het aangedane gewricht bewogen en kan bijvoorbeeld de kwaliteit van bewegen toenemen. In de meeste gevallen bij knierevalidatie wordt gebruik gemaakt van oefentherapie in de oefenzaal om diverse vaardigheden te trainen, de stabiliteit, spierkracht en belastbaarheid  te vergroten.