Deep Oscillation – Fysiotherapie Sam van Houten – Amsterdam
Sam van Houtenstraat 9 - 11 1067JA Amsterdam Tel:020 - 611 0320

Welkom bij Fysiotherapie Sam van Houten

Fysiotherapie Sam van Houten is in maart 2010 ontstaan uit twee fysiotherapiepraktijken die in Geuzenveld al ruim 25 jaar werkzaam waren. Onze praktijk is gevestigd in een modern pand aan de Sam van Houtenstraat in Amsterdam-West met ruime behandelkamers en de nieuwste apparatuur. Ook beschikt onze praktijk over een grote oefenzaal voorzien van veel oefenapparatuur van Technogym.

Adresgegevens

Sam van Houtenstraat 9 - 11
1067JA Amsterdam
Tel:020 - 611 0320
info@fysiotherapiesvh.nl

Deep Oscillation

De ontwikkeling van de Deep Oscillation apparatuur is ongeveer 21 jaar geleden bij Physiomed Duitsland begonnen. Met het oog op de gebruiksvriendelijkheid is 6 jaar geleden de nieuwe variant ontwikkeld, Het Personal Model, een draagbaar apparaat met voorgeprogrammeerde indicaties.

Wat is Deep Oscillation?

De Deep Oscillation behandelmethode geeft een in diepte (Deep) doordringende resonerende trilling (Oscillation). Het elektrisch opgewekte statische veld geeft een veilige, niet huidbelastende diepe biologisch effectieve trilling (Oscillation) in de huid, ondergelegen bindweefsel, subcutaan vet, spieren, bloed en lymfevaten.

Het bijzondere van de Deep Oscillation is dat er gewerkt kan worden in combinatie met MLD door middel van beide handen of applicator.

Het therapeutisch effect van Deep Oscillation vindt plaats via de huid en het onderhuids bindweefsel en werkt door in het dieper gelegen spierweefsel. Deep Oscillation heeft dus geen huidbelastende bijwerkingen en is volkomen pijnloos. Er zijn significante resultaten bekend in oedeemreductie en pijnreductie, bij wondheling en acute trauma’s. De trilling van het statische veld is een lichaamseigen trilling waardoor deze door de cellen makkelijker geaccepteerd wordt.

Mede door het groeiende aantal gebruikers komen steeds meer mogelijkheden van de behandeling naar boven.

Hoe werkt Deep Oscillation?

Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling, bewegen ze niet dan sterven ze af (degeneratie). Bij een trauma wordt deze trilling verstoord . Bij Kinesio taping of Cure tape wordt de huid opgetild, waardoor deze cellen weer in hun eigen trilling terug kunnen komen. Men noemt dit ook wel een statische (niet trillende) vorm, dit in tegenstelling tot de Deep Oscillation behandelmethode, welke met een dynamische vorm van trilling werkt.

Toepassing

Lymfedrainage en oedeem therapie is binnen het revalidatieproces een zeer belangrijk onderdeel in het therapeutische handelen en is effectief bij:

  • oedeemvermindering
  • pijnreductie
  • anti-inflammatoir effect
  • bevordering van wondgenezing
  • fibrose
  • rubor reductie
  • trophicity
  • detoxificatie
  • bevordering van de kwaliteit van de huid.

Effect

De methode geeft een in diepte (Deep) doordringende resonerende trilling (Oscillation). Het elektrisch opgewekte statische veld geeft een veilige, niet huidbelastende diepe biologisch effectieve trilling (Oscillation) in de huid, ondergelegen bindweefsel, subcutaan vet, spieren, bloed en lymfevaten. Deep Oscillation activeert  de lichaamseigen trilling en geeft in combinatie met MLD een hoogstaand verbeterde behandelkwaliteit.

Methode

De Deep Oscillation geeft de mogelijkheid om met twee  verschillende methoden te werken. Met de handschoen methode voert de therapeut een “normale” oedeem MLD behandeling uit in combinatie met de statische trilling. Ook is er de mogelijkheid om met de hand applicator te werken. Op deze wijze kan de patiënt ook zelf een behandeling uitvoeren, dit voor een optimaal genezingproces.