Dry Needling – Fysiotherapie Sam van Houten – Amsterdam
Sam van Houtenstraat 9 - 11 1067JA Amsterdam Tel:020 - 611 0320

Welkom bij Fysiotherapie Sam van Houten

Fysiotherapie Sam van Houten is in maart 2010 ontstaan uit twee fysiotherapiepraktijken die in Geuzenveld al ruim 25 jaar werkzaam waren. Onze praktijk is gevestigd in een modern pand aan de Sam van Houtenstraat in Amsterdam-West met ruime behandelkamers en de nieuwste apparatuur. Ook beschikt onze praktijk over een grote oefenzaal voorzien van veel oefenapparatuur van Technogym.

Adresgegevens

Sam van Houtenstraat 9 - 11
1067JA Amsterdam
Tel:020 - 611 0320
info@fysiotherapiesvh.nl

Dry Needling

Dry needling is een efficiënte behandelmethode van myofasciale problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren.

Triggerpoints  zijn drukpijnlijke plekken in een spier,die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt (in de volksmond; spierknopen).

Dry needling omvat het inbrengen van een ‘droge’ (acupunctuur) naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en).

Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen klassieke acupunctuur.

Dry needling is niet alleen effectief op de lokale pijn in de spier, maar heeft ook een herstellende werking op de uitstralende pijn die veroorzaakt wordt door triggerpoints in de spier. Deze uitstralende pijn kan qua lokalisatie een behoorlijk stuk van de veroorzakende spier afliggen. Denk hierbij aan b.v. pijn in het been veroorzaakt door een spier in de bil.

Klinisch gezien resulteert dry needling vaak snel in een directe pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betrokken spieren en gewrichten.

Dry needling valt onder een gewone behandeling van fysiotherapie.

Voor meer informatie: www.dryneedling.nl